تاکنون بیشتر مطالعات به بررسی ارتباط بین غذا و کامل انواع سکته ها پرداخته اند یا عزب روی سکته ی ایسکمیک تمرکز داشته اند. اگرچه داخل وارسی ی جدیدی که در آن بسیار از ۴۱۸ هزاره بی مانند از ۹ کشور اروپایی باهم اتحاد کردن داشتند، سکته های ایسکمیک و هموراژیک به طور جداگانه مورد مطالعه استراحت گرفته است. این مطالعه مدال می دهد درحالی که مصرف میوه، سبزی، فیبر، شیر، پنیر خواه ماست، هرکدام با کاهش خطر بروز سکته ی ایسکمیک همراه هستند، ربط معنی داری با کاهش خطر سکته ی هموراژیک ندارند. همچنین، اگرچه، مصرف بیشتر تخم مرغ با تکثیر خطر سکته ی هموراژیک همراه بود، این تماس با سکته ی ایسکمیک دیده نشد.

سکته ی ایسکمیک زمانی عارض می دهد که ه ی خونی یکی از سرخرگ هایی که به عدد خون می رساند را بست کند یا داخل سرنوشت دیگری از بدن تشکیل شده و با گردش خون بوسیله مغز برسد و جریان خون کمی از مغز را ایستا کند. سکته ی هموراژیک زمانی اتفاق می افتد که خونریزی در مغز وجود داشته باشد که به سلول های اطراف آسیب برساند. حدود ۸۵ درصد از سکته ها ایسکمیک و ۱۵ درصد از جنس هموراژیک هستند.



سکته، دومین علت مرگ و میر در سرتاسر جهان است. دکتر تامی تونگ، دبیر ی نخست مقاله و اپیدمیولوژیست تغذیه در گروه بهداشت پری نوفیلد در دانشگاه آکسفورد گفت:مهم ترین یافته این است که مصرف بیشتر فیبر، میوه و سبزیجات وابستگی استحکام با کاهش ریسک بروز سکته ی ایسکمیک دارد و این نتیجه از موعظه های فعلی اروپایی حمایت می کند. چنانچه انسان از این دستورالعمل ها پیروی نمی کنند، باید باز بوسیله آن ها پند کرد که مدل استفاده فیبر و میوه و سبزیجات را افزایش دهند. مطالعه ی ما همچنین پهلو اهمیت بررسی جداگانه زیرگروه های متنوع سکته تأکید می کند، برای اینکه روابط رژیمی درمورد سکته ی ایسکمیک و هموراژیک متفاوت است و با شواهد دیگر سازگار است که نشان می دهد عوامل خطرساز دیگری نظیر سطوح کلسترول یا چاقی نیز به نعوظ متفاوتی روی انواع مختلف سکته تأثیر می گذارند.مقاله های مرتبط:آشنایی با حمله قلبی و سکته مغزیحمله قلبی خاموش کردن که متوجه آن نمی شویدتأثیر رژیم غذایی پر از چربی روی مغز

بها بی مو فیبر (شامل فیبر حاصل از میوه، سبزیجات، غلات، آجیل، حبوبات و دانه ها) که آدم مصرف می کردند، با زیادترین کاهش بالفعل تو خطر سکته ی ایسکمیک همراه بود. درنتیجه ی هر ۱۰ گرم افزایش در میزان کاربرد فیبر، ریسک سکته ۲۳ درصد کاهش صریح می کرد که حد حدود دو تک کمتر به ازای هر هزاره نفر جمعیت طی شهر سال است. ارتباط میان مصرف محصول و سبزیجات با خطر بروز سکته بوسیله این صورت وجود که به ازای هر ۲۰۰ گرم سبزی و میوه ای که درون روز استفاده می شد، خطر بروز سکته ۱۳ درصد کاهش پیدا می کرد که اندازه یک مورد کمتر در هر هزاره نفر انباشتگی خلال ۱۰ سال است. از دیدن آماری، وابستگی هیچ غذایی با اضافه خطر بروز سکته ی ایسکمیک مجرد دار نبود.

براساس برآوردهای بریتانیا، دو قطعه ضخیم از نان تست سبوس دار ۶/۶ گرم فیبر مهیا می کند، تکه ای کلم بروکلی (حدود ۸ گلچه) حدود ۳ گرم و یک سیب متوسط خام با غشا حدود ۱/۲ گرم فیبر مهیا می کند. انجمن قلب و عروق اروپا (ESC) و دفتر منطقه ای سازمان جهانی بهداشت درون اروپا مصرف حداقل ۴۰۰ گرم میوه و سبزی درون روز را پند می کند. ESC همچنین مصرف ۳۰ تا ۴۵ گرم فیبر در روز را وصیت می بطی ء.

پژوهشگران دریافتند که بوسیله ازای هر ۲۰ گرم تخم مرغ زیادی که در روز مصرف می شود، مخاطره سکته ی هموراژیک ۲۵ درصد افزایش می یابد که وزن ۰/۶۶ مورد بیشتر به ازای هزاره نفر (یا حدود ۲ مورد در ۳ هزار نفر)، خلال ۱۰ سال است. پیمانه یک دانه مرع بزرگ تقریبا ۶۰ گرم است. به طورکلی، مصرف بذر مرغ در مطالعه ی EPIC پایین بود و میانگین استفاده روزانه ی افراد شرکت کننده ۲۰ گرم درون روز بود.



پژوهشگران می گویند ارتباطاتی که آن ها بین انواع مختلف غذاها و سکته های ایسکمیک و هموراژیک فاش کرده اند، مقدور است تاحدودی با تأثیر این غذاها روی فشار خون و کلسترول قابل توضیح باشد. دکتر تونگ و همکارانش داده های مربوط بوسیله ۴۱۸۳۲۹ زن و مرد را از ۹ قلمرو گیتی (دانمارک، آلمان، ایتالیا، یونان، هلند، نروژ، اسپانیا، سوئد و بریتانیا) که در فاصله ی سال های ۱۹۹۲ تا ۲۰۰۰ در مطالعه ی EPIC ثبت نام کرده بودند، مورد تجزیه و تجرید قرار دادند. شرکت کنندگان پرسشنامه هایی را درمورد رژیم غذایی، استیل زندگی، تاریخچه ی پزشکی و عوامل اجتماعی و جمعیت شناختی تکمیل کرده بودند و به طور متوسط به مدت ۱۲/۷ سال مورد ردیابی قرار اندوهناک بودند. درون این مدت، ۴۲۸۱ مورد سکته ی ایسکمیک و ۱۴۳۰ تک سکته ی هموراژیک صورت رحم.

دسته های غذایی شامل گوشت و فرآورده های گوشتی (گوشت قرمز، گوشت فرآوری شده و مرغ)، ماهی و فرآورده های ماهی (ماهی سفید و ماهی چرب)، لبنیات (شامل شیر، ماست و پنیر)، تخم مرغ، غلات و فرآورده های غلات، ثمر و سبزیجات (ترکیبی و جداگانه)، حبوبات، آجیل ها، دانه ها و فیبر غذایی (فیبر کل و فیبر غلات، ثمر و سبزی) بودند.

نقاط قوت این تجسس شامل اندازه ی نمونه مبصر و درنظر شهود کشورهای مختلف و پرگیر ی پیگیری طولانی است. بیشتر انواع مواد غذایی درون این مطالعه گنجانده شده بود، اگرچه اطلاعات مربوط بوسیله رژیم غذایی فقط یک بار و زمانی که شرکت کنندگان به مطالعه پیوسته بودند، جمع آوری شده بود. از آنجا که این مطالعه مشاهده ای است، نمی تواند نشان دهنده ی این موضوع باشد که غذاهای مورد مطالعه موجب افزودن یا کاهش خطر سکته ی ایسکمیک یا هموراژیک می شود و تنها نشان می دهد که این غذاها با خطرات متفاوتی همراه هستند. تو این مطالعه مفروضات مربوط به مصرف دارو (ازجمله استاتین ها) موجود نبود.

نتایج این تجسس در مجله یEuropean Heart Journal منتشر شده است.بیشتر بخوانید:چگونه می توان قاعده های سالم را پرورش داد؟سه راهبرد برای تغذیه تندرست ترقرارگیری درمعرض پاتوژن ها از ابتلای کودکان بوسیله آلرژی محافظت می کند؟ذهنیت گوشتخوارها درباره وگانیسم چیست؟مصرف گوشت باعث اضافه خطر ابتلا بوسیله مصیبت قلبی می شود

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها